Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Τουρκία: Φρένο στην παροχή αερίου προς Ελλάδα

~ Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012


Σε διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην Ελλάδα προχώρησε σήμερα Τρίτη η Τουρκία, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους. Οι αξιωματούχοι δηλώνουν στο πρακτορείο ότι η εμπλοκή αποδίδεται στις κινήσεις της Τεχεράνης αλλά και του Αζερμπαϊτζάν που έχουν προκαλέσει ευρύτερα εμπόδια στην αγορά φυσικού αερίου.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρουν επίσης ότι διακόπηκε η παροχή φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν προς την Τουρκία και αποκαλύπτουν ότι καταγράφεται σημαντική μείωση στην παροχή φυσικού αερίου από το Ιράν στην Τουρκία. "Τεχνικά προβλήματα είναι η αιτία για τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν" αναφέρει Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters.


Επισημαίνεται ότι η Τουρκία εισάγει 6,6 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από το Αζερμπαϊτζάν, που αντιστοιχεί στο 16% της εγχώριας κατανάλωσης. Επίσης, εισάγει 10 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από το Ιράν. Η Άγκυρα και η Τεχεράνη, όμως, αυτήν τη στιγμή έχουν εμπλακεί σε διένεξη ως προς την τιμή του φυσικού αερίου.

 
 



Share