Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

~ Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Έμιλ Μποκ μετά από αρκετές εβδομάδες διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα εναντίον των μέτρων λιτότητας. «Έλαβα την απόφαση να υποβάλω την παραίτηση της κυβέρνησής μου», ανακοίνωσε ο ρουμάνος Πρωθυπουργός κατά τη…
διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου η οποία μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση, προβάλλοντας ως λόγο την πρόθεσή του «να αποκλιμακώσει την πολιτική και κοινωνική ένταση στη χώρα».
«Ήλθε η στιγμή για κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις. Έλαβα την απόφαση να υποβάλω την παραίτηση της κυβέρνησής μου» είπε ο Μποκ, του οποίου η κυβέρνηση επέβαλε «πάγωμα» στις συντάξεις και μείωση 25% στους αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου όρισε τον υπουργό Δικαιοσύνης της απερχόμενης κυβέρνησης Κατάλιν Πρεντόιου μεταβατικό Πρωθυπουργό, σε αντικατάσταση του Εμίλ Μποκ, ο οποίος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.
Ο Κατάλιν Πρεντόιου υπήρξε μέλος του Φιλελεύθερου Κόμματος, μέχρι το 2008, οπότε παραιτήθηκε για να γίνει ανεξάρτητος βουλευτής αναλαμβάνοντας το υπουργείο Δικαιοσύνης.






Share