Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Στην Τράπεζα Πειραιώς το υγιές κομμάτι της ΑΤΕ

~ Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

 

Στην Τράπεζα Πειραιώς μεταβιβάστηκε τελικά το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας. Το www.koutipandoras.gr και το περιοδικό ΗΟΤ DOC είχαν αποκαλύψει το σενάριο του «σπασίματος» της Αγροτικής Τράπεζας σε «good» και «bad» bank, με απώτερο στόχο να περάσει στα χέρια των εγχώριων τραπεζιτών. Πρωταθλητής στην προσπάθεια αυτή αναδείχθηκε ο όμιλος Πειραιως.
Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος, το πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων, ενώ οι θυγατρικές εταιρείες της ΑΤΕ θα τεθούν σε εκκαθάριση από το ΤΑΙΠΕΔ.
Σε ότι αφορά τη διαφορά αξίας μεταξύ των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, αυτή θα καλυφτεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.
Αναφορικά με τις θέσεις εργασίας η Τράπεζα Πειραιώς διαβεβαιώνει πως η προσφορά της διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, «πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης», η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.
Για «μείζον έγκλημα» σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] Σχετικά άρθρα , δηλώνοντας πως θα επιδιώξει να διερευνηθεί «η ύπαρξη σοβαρών ευθυνών από την κυβέρνηση, επειδή δεν διαφυλάχθηκε σημαντικής αξίας δημόσια περιουσία».
«Η επιχειρούμενη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, αφού θα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα», προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εξηγεί, αυτός ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα «στην πραγματικότητα θα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ’ αυτήν και μπορεί, να τους «κατευθύνει» σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μη συμφέρουν τον ελληνικό λαό», και οι οποίες στην πραγματικότητα «συμφέρουν τους «επενδυτές» της τράπεζας».






Share