Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

"Έφυγε" στα 71 χρόνια ο Jon Lord από τους Deep Purple

~ Τρίτη 17 Ιουλίου 2012


Τη μάχη με τον καρκίνο έχασε ο Jon Lord, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Deep Purple. "Ο Jon πέρασε από το σκοτάδι στο φως", δήλωσε η οικογένειά του.

Σε ηλικία 71 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Jon Lord από τους Deep Purple από πνευμονική εμβολή. Ο Lord που ήταν συνιδρυτής της πασίγνωστης μπάντας έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Ο μουσικός πέθανε στο Λονδίνο έχοντας δίπλα του την οικογένειά του. "Ο Jon πέρασε από το σκοτάδι στο φως", ήταν η λιτή ανακοίνωση της οικογένειας.


Ο Lord έπαιζε πλήκτρα ενώ είχε γράψει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του συγκροτήματος όπως το "Child In Time".


Ο Joh Lord μέχρι και το 2002 στη μπάντα όταν και ανακοίνωσε την την αποχώρησή του ενώ το διάστημα που οι Deep Purple είχαν διαλυθεί ήταν στους Whitesnake.



Ο 
Jonathan Douglas , γεννημένος στο Λέστερ της Βρετανίας, ξεκίνησε παίζοντας πιάνο στο σπίτι όπου έμενε με την οικογένειά του σε νεαρά ηλικία και διδάχθηκε κλασική μουσική πριν στραφεί στη τζαζ και το ροκ εν ρολ.


Μετακόμισε στο Λονδίνο στα 19 του για να πάει σε δραματική σχολή, αλλά σύντομα άρχισε να παίζει πιάνο σε pubs και μπαρ, ενώ το 1964 μπήκε στο cult συγκρότημα μπλουζ «Artwoods».

Στη συνέχεια πήγε σε περιοδεία με το συγκρότημα ψυχεδελικής ποπ «Flowerpot Men», ενώ ακολούθησαν οι Deep Purple το 1968.


Το ροκ συγκρότημα, στο οποίο έζησε το απόγειο της καριέρας του, πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ, ενώ διαλύθηκε το 1976. Τότε ο Λορντ μπήκε στο Πάις Άστον Λορντ, έπαιξε με τους Whitesnake και επέστρεψε στους Deep Purple όταν επανενώθηκαν.


Ήταν παντρεμένος με την Vickie Lord, την δίδυμη αδελφή της γυναίκας του Ian Paice's. Είχε δύο κόρες την Amy με την 
Vickie και την Sara με την Judith Feldman που ήταν η πρώτη του γυναίκα από το 1969 ως το 1981



Πηγή:newsbeast
         cosmo



Share