Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

~ Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Γράφει ο Κλεισθένης.
Όταν κάποιος εξωτερικεύει την γνώμη του τις σκέψεις του γράφοντάς τες σε κείμενα και επαληθεύεται τότε αποδεικνύεται ότι δεν πρέπει νάσαι περισπούδαστος για να δεις την αλήθεια αλλά να έχεις απλό
νου που δεν κοιμάται.
Λίγο καιρό πριν είχα γράψει ότι τα περισσότερα δεινά που μας φόρτωσαν τα κόμματα του μνημονίου δεν ήταν όλα εντολές της τρόικα αλλά και απαιτήσεις κάποιων μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων στο εσωτερικό.
Η επαλήθευση ήρθε απ' τον Βενιζέλο και τον ΣΕΒ.
Ο Βενιζέλος αποκάλυψε ότι κάποιοι απ' το εσωτερικό ζητούσαν απ' την τρόικα να επιβάλει μειώσεις μισθών και ημερομισθίων. Είπε ακόμη ότι οι ίδιοι έκαναν τους καλούς προς τους εργαζόμενους.
Ο ΣΕΒ συζητά σήμερα την επιστροφή των μισθών και ημερομισθίων στα πρότερα ισχύοντα.
Άρα οι μειώσεις δεν ήταν απαίτηση της τρόικας αλλά των δικών μας “μπουμπουκιών”.
Απλά και μόνο ένα εκλογικό αποτέλεσμα και ο φόβος επανάληψης και ενίσχυσης του ίδιου αποτελέσματος στις 17 του Ιούνη αποκάλυψαν την σκευωρία των μνημονιακών σε βάρος του λαού και των εργαζομένων.
Οι εκβιασμοί, οι απειλές και η τρομοκρατία δεν θα αλλάξουν την ροή των γεγονότων. Οι εκλογές θα καταδείξουν την θέληση του λαού να απαλλαγεί απ' τα μνημόνια και τους εσωτερικούς νταβατζήδες.
Ο καιρός γαρ εγγύς.
Με υγεία και υπομονή θα περιμένουμε τις αποφάσεις-εντολές του λαού.

 



Share