Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Συγχώρεσέ με, Κατερίνα Μουτσάτσου.

~ Σάββατο 28 Απριλίου 2012

 Γράφει ο Αστροθεάμων.

Καλοί μου άνθρωποι,  εφόσον μου επιτρέπεται και γνωρίζοντας, ήδη, από την στατιστική, ότι δεν θέτω σε κίνδυνο την ελληνικότητα και την δόξα της κ. Μουτσάτσου και αναγνωρίζοντας το δικαίωμά της να εκφράζεται κατά το δοκούν, θα ήθελα να παραθέσω τρία link για έναν άνθρωπο που χωρίς αντιαισθητικές υστερικές κραυγές και ανούσιο ρηχό λόγο αλλά, τουναντίον, με επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο........
μιλάει για την Ελλάδα.  Επιπροσθέτως, με το επιστημονικό κύρος που διαθέτει υπερασπίστηκε την χώρα μας διεθνώς στο πλαίσιο του Μακεδονικού "ζητήματος".  Παρόμοιας σπουδαιότητας έργα έχουν να επιδείξουν κι άλλοι άνθρωποι  -εντός και εκτός των γεωγραφικών ορίων της Ελλάδας-  και είμαι βέβαιος ότι πολλοί συμπολίτες μας θα ήθελαν να τους γνωρίσουν.  Αντί, όμως, να αναδειχθεί και να προβληθεί το έργο τους  -ειδικά τώρα που έχουμε ανάγκη να αναταχτούμε ψυχικά- αναδεικνύεται και διαδίδεται η αφουσιά η οποία προκαλεί έντονα το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας του κόσμου εξαιτίας της δόλιας προτεραιότητας που δίνουν στην ανοησία και τον αποπροσανατολισμό τα γνωστά χειραγωγούμενα τελεβίζια.  Λαβαίνοντας αφορμή από τον ντόρο γύρω από το περιεχόμενο του βίντεο της κ. Μουτσάτσου, αν υποθέσουμε ότι τα like και τα σχόλια είναι ένα είδος στατιστικής, τότε διαπιστώνω ότι ελάχιστα μας απασχόλησε αυτός ο άνθρωπος τον οποίο αναφέρω ως παράδειγμα και πρότυπο θετικό και οδηγό για τον τρόπο με τον οποίο προβάλλει την χώρα μας.  Ο Στέφανος Μίλλερ (Stephen Miller) ανέσκαψε και ανέδειξε το Στάδιο  -και όχι μόνον-  της αρχαίας Νεμέας, αναβίωσε τους αθλητικούς αγώνες της αρχαιότητας, κατέρριψε σε έγκυρο αμερικανικό αρχαιολογικό περιοδικό τους αντιεπιστημονικούς ισχυρισμούς για τα περί μη ελληνικότητας της Μακεδονίας και συνυπέγραψε, μαζί με άλλους 300 επιστήμονες, για το ίδιο "ζήτημα", επιστολή που εστάλη στον Λευκό Οίκο. Τα χρήματα, που διαθέτει για την συντήρηση της θολωτής διόδου του Σταδίου, προέρχονται από τις συνδρομές Ελλήνων και μη Ελλήνων ιδιωτών.  Τα χρήματα για την αναβίωση των αθλητικών αγώνων της αρχαιότητας προέρχονται από τις συνδρομές Ελλήνων και μη Ελλήνων ιδιωτών.  Σταματώ εδώ και ζητώ συγγνώμη αν έθιξα την κ. Μουτσάτσου. 

 http://www.youtube.com/watch?v=izuztM7VG6g&feature=relmfu
http://psifides.pblogs.gr/2009/03/epistolh-ntokoymento-toy-stefen-miller-gia-thn-makedonia.html

http://nemeangames.org/el.html


Φιλικά, Αστροθεάμων.






Share