Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Φρίκη με άγρια βασανιστήρια παιδιών

~ Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012


Τη στιγμή που χθες η διεθνής κοινότητα -για ακόμη μία μέρα- αναλωνόταν σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις στο υπερπολυτελές κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με γνώμονα την παγκόσμια διαπλοκή και τα κατά τόπους γεωπολιτικά συμφέροντα, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατήγγειλε ότι παιδιά ηλικίας μόλις 13 ετών συνεχίζουν να υποβάλλονται σε βασανιστήρια από τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας!
«Ο στρατός και αξιωματικοί των συριακών δυνάμεων ασφαλείας, την περασμένη χρονιά, συνέλαβαν και βασάνισαν παιδιά. Εχουν καταγραφεί τουλάχιστον 12 περιπτώσεις άγριου βασανισμού παιδιών, τα οποία κρατήθηκαν παρανόμως σε απάνθρωπες συνθήκες, βασανίστηκαν και έπεσαν νεκρά από πυρά μέσα στα σπίτια τους ή στον δρόμο» ανέφερε χαρακτηριστικά η οργάνωση. Ακόμη κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Ασαντ ότι μετέτρεψε πολλά σχολεία σε χώρους κράτησης και στρατιωτικές βάσεις και ότι εγκατέστησε στα κτίρια αυτά ελεύθερους σκοπευτές.

«Ούτε τα μικρά παιδιά δεν γλίτωσαν από την αιματηρή καταστολή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Λόις Γουίτμαν, διευθυντής της υπηρεσίας Δικαιωμάτων των Παιδιών της οργάνωσης, και πρόσθεσε ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν και βασάνισαν παιδιά μέσα στα ίδια τους τα σπίτια». Οπως αναφέρεται ακόμη στην έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «παιδιά 13 ετών με μαρτυρίες τους στην οργάνωση αποκάλυψαν ότι αξιωματικοί τα έβαλαν στην απομόνωση, τα ξυλοκοπούσαν άγρια, τους έκαναν ηλεκτροσόκ, τα έκαιγαν με τσιγάρα και τα άφηναν κρεμασμένα από μεταλλικές χειροπέδες για ώρες»!

Με αφορμή τις αποτρόπαιες αυτές καταγγελίες-αποκαλύψεις, οι υπεύθυνοι του Παρατηρητηρίου απηύθυναν έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ζητήσει επειγόντως από την κυβέρνηση της Δαμασκού τον τερματισμό κάθε βιαιότητας και να συνεργαστεί με την ερευνητική επιτροπή που έχει συστήσει για τον σκοπό αυτό το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι και αν τελικά η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Ασαντ θα υποχωρήσει υπό τις πιέσεις που δέχεται από τη Δύση, οι αριθμοί δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Κι αυτό γιατί η αιματηρή καταστολή του κινήματος κατά του καθεστώτος της Δαμασκού έχει στοιχίσει -μέσα σε περίπου έναν χρόνο- τη ζωή σε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους.


Γιώργος Τραπεζιώτης
Πηγή
 http://ideopigi.blogspot.com/2012/02/blog-post_4531.html#ixzz1lQrCjaqn



Share