Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Συμφωνία στην Αίγυπτο για κυβέρνηση σωτηρίας υπό τον Καμάλ Γκανζούλι

~ Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

 
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση
Οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ και ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους
Ο πρώην πρωθυπουργός της Αιγύπτου Καμάλ Γκανζούλι συμφώνησε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μετά από πρόταση που του έκανε το κυβερνών Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο. Ο Γκανζούλι έχει συμφωνήσει καταρχήν να είναι πρωθυπουργός μετά από συνάντηση που είχε με τον ηγέτη του Συμβουλίου, στρατάρχη Χουσεΐν Ταντάουι, ανέφερε η εφημερίδα Al Ahram επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στον Γκανζούλι.
Παρά το κύμα κρατικής βίας που οδήγησε στο θάνατο 39 ανθρώπων, το Ανώτατο Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά από τη Δευτέρα.
Οι διαδηλωτές απέρριψαν επίσης και το χρονοδιάγραμμα του Ταντάουι που προβλέπει προεδρικές εκλογές στο πρώτο μισό του 2012 (όχι στο τέλος του 2012 ή τις αρχές του 2013) και παράδοση της εξουσίας από το στρατό σε εκλεγμένο πρόεδρο ως την 1η Ιουλίου.
Εντωμεταξύ, οι αρχές της Αιγύπτου απελευθέρωσαν τρεις Αμερικανούς φοιτητές του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Καΐρου που κρατούνταν στο Κάιρο ως ύποπτοι για συμμετοχή στα επεισόδια στην διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ανέφερε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών συνελήφθησαν αφού πέταξαν βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς οι οποίοι φρουρούσαν το κτίριο όπου εδρεύει του υπουργείου.
Newsroom ΔΟΛ




Share